علم

علم

علم نوری است که خداوند در دل هر کس که بخواهد قرار می دهد.

پیوندهای روزانه
پیوندها

۲ مطلب در فروردين ۱۳۹۲ ثبت شده است

پژوهشگران دانشگاه آلاباما موفق شدند با ترکیب فناوری نانوفتونیک با طیف‌سنجی نوری رایج، نوعی طیف‌سنج نوری با قابلیت حسگری و اندازه‌گیری طیف‌نوری بسازند. پژوهشگران دانشگاه آلاباما موفق شدند با ترکیب فناوری نانوفتونیک با طیف‌سنجی نوری رایج، نوعی طیف‌سنج نوری با قابلیت حسگری و اندازه‌گیری طیف‌نوری بسازند.


جونگ پنگ گو، استادیار رشته مهندسی برق و اپتیک این دانشگاه اخیرا دستگاه فتونیک نانومقیاسی ساخته که به ابرنانوساینده موسوم شده است، در این پروژه دانشجوی دکترای ایشان هایشنگ لونگ نیز همکاری داشته است. با ساخت این ابرنانوساینده، گروه تحقیقاتی گو ابزار جدیدی برای حسگری نوری ارائه کرده است که به این دسته تجهیزات، حسگری طیف‌سنجی گفته می‌شود. 

دستگاه‌های طیف‌سنجی رایج می‌توانند طیف‌های نوری را اندازه‌گیری کنند. حسگرهای نوری رایج نیز از نور برای تعیین درصد مواد شیمیایی استفاده می‌کند. حسگر طیف‌سنجی یک طیف سنج نوری است که می‌تواند حسگر شیمیایی نیز باشد این دستگاه قادر است پاسخ‌های نوری را اندازه‌گیری کند. پاسخ‌های نوری معمولا توسط پیوندهای شیمیایی کنترل می‌شود. ساخت اولین سیستم حسگری طیف‌سنجی مجهز به لبه‌های فلزی نانومقیاس اولین بار در سال 2011 در نشریه Optics Letters گزارش شد. ساخت حسگر طیف‌سنجی با حفره‌های نانومقیاس نیز در سال 2012 در نشریه Optics Express گزارش شد.

نانوساختارهای دوره‌ای حاوی نانولبه، ساختارهایی هستند که روی آنها برجستگی‌های نانومقیاسی وجود دارد. از آنجایی که این نانوساختارهای کوچکتر از طول موج نور هستند با چشم غیرمسلح نمی‌توان آنها را دید. اما نور می‌تواند این نانوساختارها را حس کند در طول موج مشخصی، نور جذب این نانوساختارها می‌شود. به این پدیده رزونانس نوری نانوساختاری گفته می‌شود که یک پدیده نوری محسوب می‌شود.

رزونانس نوری نانوساختارها توسط طیف‌سنج نوری اندازه‌‌گیری می‌شود با ایجاد یک الگوی شبکه‌ای نانوساختاری، این تیم تحقیقاتی موفق شدند شبکه‌ای با قابلیت پراش بالا ایجاد کنند. پراش‌های انجام شده توسط این نانوساختار می‌تواند توسط آرایه‌ای از شناساگرهای نوری اندازه‌گیری شود، با این کار دیگر نیازی به طیف‌سنج نوری نیست.

با استفاده از یک پلیمری که دارای قابلیت نگارش با پرتو الکترونی است، می‌توان الگوی مورد نظر را روی آن ایجاد کرد. این پلیمر به‌صورت ماسک عمل می‌کند و با استفاده از فرآیند اچ کردن یونی می‌توان الگوی مورد نظر را از پلیمر به فلز نازک زیرلایه منتقل کرد.

filereader.php?p1=main_9d6be7a965e8692cd
محققان الگوی مذکور را روی فیلم نازک از جنس طلا ایجاد کردند این فیلم روی بستری از جنس شیشه قرار دارد. ضخامت فیلم طلا 60 نانومتر می‌باشد و حفره‌های موجود در آن تقریبا 100 نانومتر است. حفره‌های موجود در سطح این ساختار موجب پلاسمون سطحی می‌شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۲ ، ۱۵:۱۹
هادی رزمجوئی

20 فروردین؛ پرواز سید مرتضی آوینی، او که پرواز آموخته بود!

«حریم عشق کربلاست،و چگونه در بند خاک بماند آنکه پرواز آموخته است؟
و چگونه از جان نگذرد آنکس که میداند جان بهای دیدار است؟
گردش خون در رگهای زندگی شیرین است، اما ریختن آن در پای محبوب شیرین تر است.
سوختن کمال عشق است ، اما آنان که سوختن پروانه را در اتش کمال عشق میدانند؛ کجایند که سوختن انسان در آتش عشق را به نظاره نشینند.»

 

«کره زمین خسته است. بشر بعد از قرن ها زمین گرایی و خودپرستی احساس می کند که نیازمند عالم معناست. او این عالم را دوباره باز خواهد یافت و به آن باز خواهد گشت.»

«تاریخ تمدن ، آن سان که غربی ها نگاشته اند ، تاریخ غلبه انسان ها بر طبیعت است درجهت تمتعی مسرفانه. آنان ، به مقتضای همین روح عصیانگری که در بشر امروز دمیده شده است ، انگاشته اند که پیشینیان نیز غایتی جز این نداشته اند و لذا از حقیقت وجود انسان بر کره خاک غفلت کرده اند.

حیات انسان در این سیاره کوچک که سفینه ای آسمانی بر پهنه اقیانوس بیکران فضای اثیری است ، تاریخ دیگری نیز دارد که «تاریخ باطنی» اوست ؛«تاریخ تمدن» تاریخ حیات ظاهری انسان و «تاریخ انبیا » تاریخ حیات باطنی او .

تاریخ سلاطین، نیز تاریخ قدرت طلبی ها و تعارض هایی است که بر خود بینی و خود پرستی و استکبار انسان ها بنا گشته است و این تاریخ نیز از آنجا که متعرض حیات باطنی انسان ها نمی گردد  نمی تواند مو جودیت انبیا و او صیا و اسباط ایشان و معماران خانه حقیقت را معنا کند و بنابراین ، هرگز نباید توقع داشت که در تاریخ تمدن و یا تاریخ ها ی مدون رسمی شان و قدر بزرگانی  چون حضرت امام (ره) که «معماران خانه حقیقت  وجود بشر» بوده اند شناخته گردد.

و بالاخره ، اگر چه تاریخ تمدن و تاریخ سلاطین معماران خانه حقیقت و احیاگران حیات باطنی بشر را فراموش کرده اند ، اما «تاریخ حیات باطنی انسان» از ظاهر غفلت نکرده است.ظاهر جلوه باطن است و حجاب او ،و اهل نظر می دانند  که اگر روزی حتی قرار شود که تاریخ حقیقی حیات ظاهری بشر را نیز بنویسند باید آن را بر اساس تحو لات باطنی انسان در طول تاریخ ، یعنی تاریخ دین و یا تاریخ انبیا معنا کنند . باید تاریخ جهان را از نو نگاشت، تا انسان بداند که حقیقتا بر او چه گذشته است.»

«شهدا از دست نمی‌روند، بلکه به دست می‌آیند.»

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ فروردين ۹۲ ، ۰۵:۰۰
هادی رزمجوئی